Egyéb termékek

DropMax


Elsodródás gátló adalék

Hatóanyag: sztirol-akrilát kopolimer 27% poliéterrel módosított trisziloxan 15,6%
Forgalmazási kategória: III.

Csomagolás: 1 literes flakon

FŐBB ALKALMAZÁSOK:

Kultúra Cél Koncentráció a permetlében
valamennyi mezőgazdasági kultúra, vasúti pályatestek Elsodródás csökkentése földi és légi permetezésnél 0,1% 0,1 liter/100 l permetlé

 

A DropMax a segítségünk minden esetben ha az általunk használt növényvédő szer elsodródásának fennáll a veszélye és az elsodródott permetlé a szomszédos területeken kárt okozhat pl.:

-diquat állomány szárításkor 
-glifozát állomány szárításkor és gyomirtáskor
-
rovarölő szerrel dolgozunk lakóövezetben
-gyomirtást végzünk érzékeny kultura szomszédságában

A legnagyobb területen veszélye a diquat és glifozát hatóanyagú termékek használatának van. Nem is csoda, hogy az engedélyező hatóság nagyon körültekintően a termékek engedélyokiratában szabályozza a felhasználásuk módját:

  1. A Reglone Air és a Dessicash 20 SL termékek engedélyokiratában a következő olvasható: Légi kijuttatás: … legalább 10 ha összefüggő területen, cseppnehezítő adalékanyag kötelező hozzáadásával...
  2. A glifozát hatóanyagú termékek felhasználása az alábbi szabályokkal lehetséges: Hidastraktorral végzett kijuttatás: nagy hasmagasságú (>150 cm) földi géppel csak a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag hozzáadásával juttatható ki a készítmény. Légi kijuttatás: 10 ha összefüggő táblaméret esetén, a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag kötelező hozzáadásával..

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény a növényvédő szerek elsodródásának csökkentésére használható 0,1% koncentrációban légi és földi permetezés esetén egyaránt. A permetlé előkészítése a kijuttatásra kerülő növényvédő szer formulációjától függően eltérő.

-Folyékony készítményeknél először a kijuttatáshoz szükséges vizet és a DropMax permetezőszer segédanyagot kell bekeverni, majd ehhez kell hozzáadni a szükséges növényvédő szert.

-Por alakú formulációknál a permetlé elkészítése után kell hozzáadni a Dropmax permetezőszer segédanyagot, majd alaposan elkeverni.

További segédanyag esetleges hozzáadása a permetléhez csak a Dropmax permetezőszer segédanyag bekeverése után történjen.

Alkalmazás előtt a készítményt homogenizálni kell, majd folyamatos, intenzív keveréssel vékony sugárban a vízhez, ill. permetléhez öntve kell bekeverni.

TERMÉKEINK

FIGYELEM: A weboldalon szereplő információk tájékoztató jellegűek.
A termékek felhasználására a forgalomba hozatali engedélyben, illetve a címkén feltüntetett előírások az irányadók!
© 2022 www.agronauta.hu
KezdőlapRólunkTermékkatalógus 2022ImpresszumAdatkezelési szabályzatSzerzői jogok