Gombaölő szerek

Praktikum 250 EC

Gombaölő permetező szer (EC)

Hatóanyag: 250 gramm/l protiokonazol
Forgalmazási kategória: I.

Csomagolás: 5 literes kanna

ALKALMAZÁSOK:
 
Kultúra Károsító A kezelések évenkénti maximális száma Két kezelés között eltelt minimális időtartam (nap) A kijuttatáshoz szükséges Kezelés ideje (fenológiához viszonyítva)
szer l/ha mennyiség víz l/ha mennyiség
búza őszi és tavaszi sárgarozsda, vörösrozsda (levélrozsda), kalászfuzáriózis 2 10 0,8 200-500 egy szárcsomós állapottól (BBCH 31) a teljes virágzásig (BBCH 65)
árpa őszi és tavaszi kalászfuzáriózis 2 10 0,8 200-500 a zászlóslevél kiterülésétől (BBCH 39) a teljes virágzásig (BBCH 65)

 

Előírt növényvédelmi technológia:

Búzában (őszi és tavaszi) a készítményt a sárga- és vörösrozsda ellen előrejelzésre alapozva megelőző jelleggel, de legkésőbb a kezdeti tünetek megjelenésekor, a szárnövekedés kezdetén javasolt kijuttatni.

Búzában és árpában (őszi és tavaszi) a kalászfuzáriózis elleni védekezést célzottan, a kalászhányást követően, a virágzás kezdetén javasolt elvégezni, biztosítva a kalászok egyenletes permetlé fedettségét.

A készítményt rezisztencia megelőző technológiával kell kijuttatni. Amennyiben szükségessé válik, a készítménnyel végzett kezelések előtt és után más hatásmechanizmusú hatóanyagot tartalmazó készítményekkel kell a védekezéseket végrehajtani.

Légi kijuttatás: nem engedélyezett.

A Praktikum 250 EC azonos a 6300/2315-1/2022 NÉBIH számon engedélyezett Praktis gombaölő permetező szerrel.

 

TERMÉKEINK

FIGYELEM: A weboldalon szereplő információk tájékoztató jellegűek.
A termékek felhasználására a forgalomba hozatali engedélyben, illetve a címkén feltüntetett előírások az irányadók!
© 2022 www.agronauta.hu
KezdőlapRólunkTermékkatalógus 2022ImpresszumAdatkezelési szabályzatSzerzői jogok