Gombaölő szerek

SulfoMax 80 WGGombaölő permetező szer (WG)
Hatóanyag: kén 80 %
Forgalmazási kategória: III.

Csomagolás: 25 kg-os zsák

FŐBB ALKALMAZÁSOK:

Kultúra Károsító A kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége kg/ha
kalászosok lisztharmat 5
cukorrépa lisztharmat 5,0-6,0
alma lisztharmat 3,0-7,5
csonthéjasok lisztharmat 3,0-7,5
szőlő lisztharmat 2,0-7,5
… és további 28 kultúra

 

Előírt növényvédelmi technológia:

A készítmény 25°C felett - az esetleges perzselések elkerülése érdekében - nem alkalmazható!

Kalászosokban (őszi búza, őszi- és tavaszi árpa, rozs, zab, tritikále) a fertőzés mértékétől függően egy vagy két alkalommal szükséges védekezni. A permetezést előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor – bokrosodás végén, szárbaindulás elején - kell megkezdeni és szükség esetén megismételni a kalászhányás-virágzás idején.

Cukorrépában lisztharmat ellen a kezelést a fertőzés megjelenésekor célszerű végrehajtani, amely fertőzésveszély fennállása esetén további három alkalommal megismételhető.

Almatermésűekben (alma, körte, birs, naspolya) a permetezést egérfül állapotban kell megkezdeni és 7-14 naponként, a fertőzési nyomástól függően célszerű megismételni. Virágzás előtt 7,5 kg/ha; virágzás után 3,0-5,0 kg/ha-os dózisban kell kijuttatni.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, szilva, őszibarack, kajszi) a permetezés az első levelek kiemelkedésétől megkezdhető és 7-14 naponként, a fertőzési nyomástól függően célszerű megismételni. Virágzás előtt 7,5 kg/ha; virágzás után 3,0-5,0 kg/ha-os dózisban kell felhasználni. Szőlőben (bor-, csemege-) lisztharmat ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva preventíven kell elkezdeni, majd a fertőzés alakulása szerint 7-10 naponként szükség szerint megismételni. Melegebb, szárazabb időjárásnál alacsonyabb dózis, súlyos fertőzésveszély esetén a magasabb dózis és a rövidebb (7 napos) permetezési forduló alkalmazása ajánlott.

Bogyósokban (köszméte, piros és fekete ribiszke, málna, szeder, bodza, szamóca) rügypattanást követően virágzás előtt, a lisztharmat primer tüneteinek blokkolására 1-2 alkalommal kell védekezni, a magasabb dózis felhasználásával. A tenyészidőszak további részében a fertőzés erősségétől függően válasszuk meg a dózist.

Zöldségfélékben (paprika, paradicsom, uborka cukkini, görög- és sárgadinnye, tökfélék, borsó, fejes káposzta, vörös, káposzta, kelkáposzta, bimbós kel, brokkoli, karfiol, karalábé, spenót, sóska, sárgarépa, petrezselyem, zeller, cékla, torma) a kezelést a fertőzés megjelenésekor célszerű végrehajtani, és szükség esetén további három alkalommal meg kell ismételni.

A szer alkalmazásakor figyelemmel kell lenni egyes növényfajták kénérzékenységére.

Tölgyben rügypattanást követően kell védekezni a magasabb dózis alkalmazásával, majd a tenyészidő folyamán az alacsonyabb dózissal - szükség szerint - a kezelést további két alkalommal meg lehet ismételni.

Almatermésű és csonthéjas kultúrákban, valamint szőlőben a készítmény atkák gyérítésére is alkalmas.

A SulfoMax™ 80 WG gombaölő permetezőszer azonos a 04.2/7014-1/2015. NÉBIH számon engedélyezett Sulfolac™ 80 WG gombaölő permetezőszerrel.

TERMÉKEINK

FIGYELEM: A weboldalon szereplő információk tájékoztató jellegűek.
A termékek felhasználására a forgalomba hozatali engedélyben, illetve a címkén feltüntetett előírások az irányadók!
© 2022 www.agronauta.hu
KezdőlapRólunkTermékkatalógus 2022ImpresszumAdatkezelési szabályzatSzerzői jogok