Rovarölő szerek

Scatto


Rovarölő permetező szer (EC)

Széles hatásspektrumú rovarölő szer rágó és szívó rovarok ellen, sok kultúrában.
Hatóanyag: deltametrin 25 g/l
Forgalmazási kategória: II.

Csomagolás: 1 literes flakon

FŐBB ALKALMAZÁSOK:

Kultúra Károsító A kijuttatáshoz szükséges szer mennyisége l/ha
őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa, tritikálé levéltetű fajok, vetésfehérítő bogarak, gabona-poloskák, búzagubacs-szúnyogok 0,2
őszi káposztarepce, tavaszi repce repcebolhák, repce-fénybogár, repcebecő-ormányos 0,2
zöldborsó, cukorborsó, szárazborsó tripszek, levéltetű fajok borsó-csipkézőbogár 0,25
fejes káposzta, kelkáposzta lepkehernyók 0,4
… és további 71 kultúra

 

Előírt növényvédelmi technológia:

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Őszi és tavaszi búzában, őszi és tavaszi árpában, tritikáléban a levéltetvek, a vetésfehérítő bogarak és a gabonapoloskák ellen a betelepedés, illetve a tömegszaporodás kezdetén kell megkezdeni a védekezést. A búza-gubacsszúnyog elleni védekezések szükségességét növényvizsgálat illetve fűhálózás alapján kell eldönteni.

Repcében a repcebolha imágói elleni permetezést a növény szikleveles áIlapotától 4 leveles állapotáig kell elvégezni. Repceszár-ormányos, repcebecő-ormányos és repce-fénybogár ellen betelepedéskor, a károsítók egyedszámának folyamatos figyelemmel kísérése alapján célszerű a védekezést elvégezni.

Zöldségfélékben és gyógynövényekben a kártevő lepkék hernyói ellen a lárvák korai (L1-L2-es) fejlődési állapotában javasolt védekezni. Zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények esetében a levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelés alapjan, az első telepek kialakulása előtt szükséges permetezni. A tripszek ellen a kezeléseket virágvízsgálat, molytetvek és bogarak ellen levélvizsgálat alapján kell végrehajtani. Hajtatott és szabadföldi spárgában levéltetvek, spárgabogarak és kártevő lepkék hernyói ellen a spárgasípok betakarítását követően kell kijuttatni. A káposzta- és hagymafélékben valamint egyéb viaszos levélfelülettel rendelkező zöldségfélékben a permetléhez nedvesítőszer hozzáadása szükséges.

DÍsznövényekben a levéltetvek, pajzstetvek, tripszek, aknázólegyek és poloskák elleni védekezést a betelepedős időszakában javasolt megkezdeni.

Lombrágó hernyók ellen az előrejelzés alapjan, a rajzáscsúcsot követő 7-10 nap múlva, a fiatal (L1-L2) lárvák megjelenésekor szükséges permetezni.

TERMÉKEINK

FIGYELEM: A weboldalon szereplő információk tájékoztató jellegűek.
A termékek felhasználására a forgalomba hozatali engedélyben, illetve a címkén feltüntetett előírások az irányadók!
© 2022 www.agronauta.hu
KezdőlapRólunkTermékkatalógus 2022ImpresszumAdatkezelési szabályzatSzerzői jogok