Gyomirtó szerek

Adentis (75 WG)


Gyomirtó permetező szer (WG)


Hatóanyag: tribenuron-metil 750 g/kg
Forgalmazási kategória: I.

Csomagolás: 100 gramm/db

ALKALMAZÁSOK:

Kultúra  Károsító A kijuttatáshoz szükséges Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint)
dózis g/ha permetlé l/ha
őszi és tavaszi búza, őszi és tavaszi árpa magról kelő kétszikű gyomnövények, mezei aszat 10–25 200–300 egy nóduszos fejlettségtől a zászlós levél megjelenéséig (BBCH 31-37)

 

Előírt növényvédelmi technológia:
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható! Őszi búza, tavaszi búza, őszi árpa és tavaszi árpa kultúrákban a készítmény tavasszal a kultúrnövény egy nóduszos fejlettségétől a zászlós levél megjelenéséig alkalmazható. A kezelés időpontját és dózisát a gyomnövények fejlettsége és a gyomfajok összetétele határozza meg.

A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles korukban a legérzékenyebbek a készítményre. Mezei acat (Cirsium arvense) ellen a gyomnövény tőlevélrózsás állapotában kell a kezelést végrehajtani. Erős mezei acat fertőzés esetén, vagy fejlettebb mezei acat egyedek ellen hatékony kombinációs partner alkalmazása szükséges. Ragadós galaj fertőzés esetén fluroxipir hatóanyagú készítmény engedélyezett dózisával kombinációban célszerű kijuttatni a készítményt. Egyszikű, illetve évelő kétszikű gyomfertőzés esetén, ezek ellen hatékony kombinációs partner alkalmazása szükséges.

2-4 valódi levelesnél fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell kijuttatni. A hatásfokozás érdekében a permetléhez permetezőszer segédanyag (nedvesítőszer) hozzáadása szükséges.

Normál vetésváltás esetén a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának.

Az Adentis (75 WG) azonos a 04.2/650-1/2018. NÉBIH számon engedélyezett Corida gyomirtó permetező szerrel

TERMÉKEINK

FIGYELEM: A weboldalon szereplő információk tájékoztató jellegűek.
A termékek felhasználására a forgalomba hozatali engedélyben, illetve a címkén feltüntetett előírások az irányadók!
© 2022 www.agronauta.hu
KezdőlapRólunkTermékkatalógus 2022ImpresszumAdatkezelési szabályzatSzerzői jogok